Skład:

  • 180 g piersi z kurczaka
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 30 g mozzarelli
  • 10 g czosnku
  • 30 g cebuli
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 30 g świeżo startego sera Emilgrana
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Cebulę chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy szpinak i wyciśnięty czosnek. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ser mozzarella kroimy w drobną kostkę i dodajemy do farszu, mieszamy.

W filecie robimy głębokie nacięcia w kształcie kieszonki. Mięso delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. W kieszonki nakładamy farsz szpinakowy.

Gotowe filety układamy w naczyniu żaroodpornym i obficie posypujemny świeżo startym serem Emilgrana. Mięso zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni przez 25 min.