Skład:
- 180 g piersi z kurczaka
- 100 g świeżego szpinaku
- 30 g mozzarelli
- 10 g czosnku
- 30 g cebuli
- 20 ml oliwy z oliwek
- 30 g świeżo startego sera Emilgrana
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulę. Cebulę chwilę podsmażamy, a następnie dodajemy szpinak i wyciśnięty czosnek. Farsz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Ser mozzarella kroimy w drobną kostkę i dodajemy do farszu, mieszamy.
W filecie robimy głębokie nacięcia w kształcie kieszonki. Mięso delikatnie przyprawiamy solą i pieprzem. W kieszonki nakładamy farsz szpinakowy.
Gotowe filety układamy w naczyniu żaroodpornym i obficie posypujemny świeżo startym serem Emilgrana. Mięso zapiekamy w piekarniku w temp. 200 stopni przez 25 min.