Skład:

  • 300 g makaronu spaghetti
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 100 g śmietany 18%
  • 60 g cebuli
  • 16 g czosnku
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • 30 g świeżo startego sera Emilgrana
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Przygotowanie:

Spaghetti gotujemy zgodnie z zaleceniami z opakowania. Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie z oliwek na złoty kolor.

Szpinak myjemy i dorzucamy do cebuli, dodajemy wyciśnięty czosnek. Dusimy wszystko razem przez około 10-15 minut na wolnym ogniu.

Do szpinaku dodajemy śmietanę oraz przyprawy (gałkę muszkatołową, sól, pieprz). Do ugotowanego spaghetti dodajemy szpinak i mieszamy delikatnie.

Podawać od razu ciepłe, posypane świeżo startym serem Emilgrana.

Witamy!

Emilgrana Poland Sp. z o.o. powstała w 1994r. Specjalizujemy się w sprzedaży sera twardego długo dojrzewającego oraz świeżego sera tartego Emilgrana.

Czytaj więcej...

Gościmy

Odwiedza nas 10 gości oraz 0 użytkowników.

Statystyki

Odsłon artykułów:
98035